DM 2014

Værelsafdeling

Mit værelse

Kåringsskue 2014!

Årets kåringsskue bliver afholdt på Bøgehøj Kursuscenter, i dagene 14.-16. November. Det var de samme faciliteter som vi benyttede sidste år med succes, her er masser af plads og med gode værelser til overnatning.

Der var tilmeldt 232 fugle, fordelt på risfugle – mågefinker – zebrafinker. Fuglene blev bedømt af hollandske dommere Karel Pannntjens – Jac Balemans –Peter Seymour. Der deltog fugle fra alle regioner af landet, samt vort tyske medlem, vinder af regionsmesterskabet blev Midtjylland.

Fredag var der indlevering af fugle og hyggeligt socialt samvær. Lørdag var der bedømmelse og de der ikke deltog i den, drog ud på egen hånd og nød de smukke landskaber på Mols.

Lørdag aften er der vanen tro præmieoverrækkelse og aldrig før har så mange præmier skulle  overrækkes. Det var nok ”malurten i bægeret” , at de nye præmieringsregler ikke fungerer. Det er nok noget bestyrelsen skal havde evalueret inden generalforsamlingen, så reglerne kan blive rettet til i den ånd de var fremsat nemlig, at skære ned på antal præmier. Som de anvendes nu har de den modsatte effekt………………… der skal ikke herske tvivl om fuglenes kvalitet, den var absolut høj, udtalte de hollandske dommere og deres point lå også lidt højere end vi så sidste år. Netop de høje point og a l l e de små grupper, tror jeg var årsagen til udløsningen af ”farveorgiet”. Som i al anden konkurrence skal præmier være svære, at ”rive” ned fra hylderne, det gør netop præmierne attråværdige og noget at kæmpe om.

Aftenen blev i sædvanlig DZK-stil hyggelig og kammeratlig og der blev udvekslet mange meninger og fuglesagen m.v. på dansk-tysk-engelsk m.m., som altid et hyggeligt forum.

Søndagen gik med kiggen på fuglene og vurdering af resultaterne. Der er sikkert også blevet lavet en del aftaler om bytning af fugle.

Et gammelt ordsprog siger;” Uden mad og drikke duer helten ikke” og hvis ”helten” er kåringsskue

skylder vi stor tak til Jonna, Poul Erik og Lise for en flot indsats på det kulinariske område og tak til bestyrelsen for god afvikling.

Ingolf B. Andersen   

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.02 | 14:45

Meget nyttig artikel. Tak!

-------------------------------
http://www.kviklantop.com/

...
17.01 | 15:44

Hej Henrik
Jeg kan ikke hjælpe dig med en addresse på en opdrætter på Sjælland, ingen DZK har addresse der

...
09.01 | 14:50

Vil gerne købe Risfugle par til yngel - helst hvide.
Bor i Kbh men er meget mobil

...
06.01 | 16:29

Hej Helle
Prøv at komme et 3 dråber æbleeddike i drikkevandet, en lettilgængelig gritblanding med ler, og fodre så kun med en tør frøblanding

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE